‘Schrijven met licht, in beweging’ in de Tuyter

Cammeraat

Contact

Adres:
De Tuyter
Nachtegaalstraat 8
2922VL Krimpen a/d IJssel
Plan je route

Fotografie is letterlijk 'Schrijven met licht'. Voor de expositie in De Tuyter werkte Casper Cammeraat de laatste maanden aan een nieuwe serie binnen dit thema: "Bewogen", wat zowel letterlijk als overdrachtelijk bedoeld is en waarin hij gebruik maakte van de abstraherende werking van beweging tijdens de opname, soms gecombineerd met dubbelopnamen in de camera.

"Het fotograferen in de natuur is voor hem vaak een meditatief moment, de potentie van een situatie zien en van daaruit fotograferen, vervolgens de gemaakte beelden bewerken zodat ze zijn gevoel tijdens de opname zo goed mogelijk verbeelden.
Henri Cartier-Bresson zei: "Het is een illusie dat foto's gemaakt worden met de camera, ze worden gemaakt met oog, hart en hoofd"
Casper Cammeraat werkt al 40 jaar als fotograaf. Naast zijn vrije werk maakt hij foto’s in opdracht van bedrijven, media en publiek.

Wanneer

  • dagelijks t/m 10 januari 2022
  • De openingstijden zijn van maandag tot en met vrijdag van 8.00 uur tot 22.30 uur, op zaterdag van 8.30 uur tot 16.00 uur en op zondag van 9.00 uur tot 13.00 uur. Op zondag 9 januari wordt de expositie afgesloten met een finissage van 14.30 tot 16.30 uur.

Locatie