Sorry, dit evenement is niet meer beschikbaar

Concert 'De Krimpenerwaard in WOII' in het Cultuurhuis

De Krimpenerwaard in WOII

Contact

Adres:
Het Cultuurhuis Krimpen aan de Lek
De Markt 201
2931 EC Krimpen aan de Lek
Plan je route

Het Cultuurhuis Krimpen aan de Lek en Projectensemble Krimpenerwaard nodigen u van harte uit dit (gratis) concert bij te wonen. Het ensemble n…

Lees verder

Het Cultuurhuis Krimpen aan de Lek en Projectensemble Krimpenerwaard nodigen u van harte uit dit (gratis) concert bij te wonen. Het ensemble neemt u mee terug naar de tweede Wereldoorlog in de Krimpenerwaard. Met mooie en passende muziek zoals Schindlers’ List, Hymn to the fallen, diverse koralen en bekende melodieën van Vera Lynn laten zij beelden zien over het leven tijdens de WOII en de rol die de Krimpenerwaard vervulde. De rustige polders vormden een uitgelezen plek voor het verzet en velen vonden er een plek om onder te duiken. Ook ervaart u de oorlog door de ogen van mensen die dit van dichtbij hebben meegemaakt en zijn er passende gedichten die een indruk geven over de betekenis van oorlog. Het twaalfkoppige ensemble – bestaande uit hout- en koperblazers o.l.v. Koos Weerheim – wil hiermee laten zien dat vrijheid niet iets vanzelfsprekends is en dat wij allen de taak hebben aan vrede te werken.

Voor het concert wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd en kaarten moeten vooraf worden besteld ivm maximaal aantal tickets beschikbaar. Vooraf en tijdens de pauze zijn er tegen betaling consumpties verkrijgbaar.

Promo film ->2 publieke concerten
https://vimeo.com/396194286

Theater zij ingang:14.30 uur open

Lees minder

Prijzen

  • Gratis Tickets tijdens de openingstijden op werkdagen GRATIS verkrijgbaar bij de receptie van het Cultuurhuis Krimpen aan de Lek of online.

Locatie