Sorry, dit evenement is niet meer beschikbaar

De tentoonstelling 75+ 1 Jaar Vrijheid

75+1

Contact

Adres:
Streekmuseum Krimpenerwaard
IJsseldijk 312
2922 BM Krimpen a/d IJssel
Plan je route

Toen in 2020 Nederland 75 jaar vrijheid klein vierde wegens de corona-maatregelen, waren wij in het Streekmuseum in samenwerking met schrijver en (Krimpenerwaard) historicus Sander Enderink bezig met het vormgeven van een tentoonstelling over de Tweede Wereldoorlog.

In de tentoonstelling staan contrasten centraal en komen tegenstrijdige, waargebeurde verhalen uit de streek aan bod. Wie deed wat tijdens de oorlogsjaren en waarom? Wanneer ben je ‘goed’ of ‘fout’? Is het allemaal wel zoals het op het eerste gezicht lijkt of schuilt er toch iets anders achter? Ontdek bijzondere verhalen over tweestrijd binnen families, illegale kranten, sabotage en veel meer aan de hand van spraakmakende foto’s en schatten uit het depot.

Houd de website en social media kanalen van het museum in de gaten voor actuele informatie over onze openingstijden, reserveren en bezoekersregels.

Wanneer

  • Een bezoek afspraak plannen kan via de button rechtsboven

Prijzen

  • € 6,00 Kinderen t/m 18 jaar, museumkaarthouders en rotterdampashouders zijn gratis. 65+ers en CJP houders krijgen 3 euro korting.

Locatie