Midden in het groene hart, tussen de melkveehouders, woont onze oprichtster Janina. Een dierenliefhebber in hart en nieren, maar ook liefhebber van een stukje vlees op haar bord en melk in haar koffie. Ze is dan ook absoluut geen tegenstander van het nuttigen van dierlijke producten, zolang het dier een goed leven heeft gehad. “Ik denk dat melkkoeien het over het algemeen goed hebben in Nederland en geloof oprecht dat boeren van hun dieren houden en er goed voor zorgen.”
Het smaakt hetzelfde, maar het voelt beter
Waar ze wel altijd moeite mee had was het feit dat kalf…
Midden in het groene hart, tussen de melkveehouders, woont onze oprichtster Janina. Een dierenliefhebber in hart en nieren, maar ook liefhebber van een stukje vlees op haar bord en melk in haar koffie. Ze is dan ook absoluut geen tegenstander van het nuttigen van dierlijke producten, zolang het dier een goed leven heeft gehad. “Ik denk dat melkkoeien het over het algemeen goed hebben in Nederland en geloof oprecht dat boeren van hun dieren houden en er goed voor zorgen.”
Het smaakt hetzelfde, maar het voelt beter
Waar ze wel altijd moeite mee had was het feit dat kalfjes direct na de geboorte van hun moeder worden gescheiden. Zelfs bij biologische melk of Beter Leven melk was dit het geval*. Helaas was ze geen fan van plantaardige melk en besloot ze op een gegeven moment op zoek te gaan naar melk van boeren die “kalf bij koe” hielden. In eerste instantie met het idee om zelf haar melk van deze boeren te kopen. “Later dacht ik: hoe mooi zou het zijn als er meer mensen van deze melk zouden kunnen genieten!” En vanuit daar is de biologische zuivellijn Kalverliefde, herkenbaar aan de roze pakken, ontstaan. Melk van koeien die hun kalfje na de geboorte bij zich mogen houden. Het smaakt misschien hetzelfde als gewone melk, maar het voelt beter :)
*Inmiddels is het houden van kalf bij koe wel een aanbeveling bij Beter Leven drie sterren melk. Mooie ontwikkeling!