Evenementen

 • Lekkerr in het Park

  Hapje, drankje en dansje! En dat op één van de allermooiste plekken van Schoonhoven; het Springerpark.

  Ben jij er ook weer bij? 15 juni 2024 is er weer een nieuwe editie!

 • Winterzilverstad

  In de winterperiode van de intocht van de Sint tot aan de Kerst organiseren we vele leuke, sfeervolle activiteiten.

 • Openluchtbioscoop & Waterlinie Wijnwandeling

  In samenwerking met Twin Cities organiseren wij ieder jaar de openluchtbioscoop en de waterlinie wijnwandeling tijdens het Nazomerfestival.

 • Zilverdag Schoonhoven

  Kom op naar dé Zilverstad en beleef de Nationale Zilverdag! Elke jaar op Tweede Pinksterdag.

  Zilverdag Schoonhoven
 • Nacht van het Zilver

Springerpark concerten

De gezelligste, muzikale zondagen in de zomer! Genieten van openluchtconcerten in het heerlijke Springerpark

De openlucht concerten in het Springerpark zijn een zeer waardevol evenement in onze Zilverstad geworden. Grote groepen mensen verzamelen zich elke eerste zondag van de maanden juni, juli en augustus traditiegetrouw in het Springerpark in Schoonhoven. Het Springerpark staat op deze zondagen in het teken van muziek, een hapje en drankje en natuurlijk een gezellig samenzijn. Kleedjes of stoeltjes mee en heerlijk genieten van afwisselende muziek. Uiteraard mag er ook gedanst worden!

In tegenstelling tot het Oude Haven Concert, waar (licht)klassieke muziek de boventoon voert, staan de Springerparkconcerten in het teken van andere muziekgenres. Country & Western, Jazz en Dixieland, Folk Music uit Ierland, en fijne meezingers uit de jaren ’50, ’60 en ’70. Kortom, voor ieder wat wils!

Bekijk agenda voor Springerpark concerten

Oude Haven Concert

Het is 20:30 uur, de stoelen staan gereed, de lichten branden, de musici staan “in de coulissen”, de vrijwilligers van de Stichting Schoonhoven Klassiek verwelkomen hun gasten met een programma en begeleiden hen naar een stoel. Om 21:00 uur is de spanning even voelbaar en dan klinken de eerste noten over het kalme water van de Oude Haven door de koele zomeravondlucht….

Welkom bij het jaarlijkse Oude Haven Concert!

Meer weten?