Sport & Actief

De Krimpenerwaard heeft zowel een knooppuntensysteem voor wandelaars als voor fietsers. Een toegankelijk systeem om zo je eigen fiets- of wandelroute samen te stellen. En je dagje weg, weekend of vakantie te plannen met de leukste routes in de omgeving.

In de waterrijke omgeving kun je ook terecht voor oneindige routes suppen (stand up paddling), kanovaren of het maken van een boottocht. Je kunt op meerdere plaatsen in de regio terecht voor SUP, kano of boot verhuur. Vanuit Berkenwoude, Haastrecht en Schoonhoven zijn leuke tochten te maken en SUP cursussen te volgen. Ook in de Alblasserwaard is het mooi suppen bij Kinderdijk in Gemeente Molenlanden.

Zwemmen kan zowel in natuurwater, bij de recreatieplas, als bij de diverse zwembaden die de Krimpenerwaard rijk is. Bij de recreatieplas is de waterkwaliteit verbeterd tot zwemwaterkwaliteit. De Krimpenerwaard beschikt over maar liefst 7 zwembaden! Je vindt ze in Gouderak, Haastrecht, Stolwijk, Bergambacht, Schoonhoven, Lekkerkerk en Krimpen aan den IJssel.

Kom je in de winter en heb je het geluk dat er ijs ligt? Dan kun je terecht bij maar liefst 14 natuurijsbanen! Ook worden er prachtige tochten uitgezet. Dus bindt maar onder die ijzers, geniet en sluit je barre tocht gezellig af met koek en zopie.

 

 

Sportieve en creatieve activiteiten voor jong en oud!

Neem ook eens een kijkje op het sport- en cultuurplatform van de gemeente Krimpenerwaard.

Het sport- en cultuur aanbod voor jong en oud is overzichtelijk weergegeven op deze site.
Ben je op zoek naar een leuke activiteit die bij jou past?
Dan ben je hier aan het juiste adres!

naar de website