Naar Schoonhoven

Kom je met openbaar vervoer, auto of fiets, of over het water? Schoonhoven is dichterbij dan je denkt, en prima bereikbaar. Schoonhoven ligt centraal tussen Rotterdam, Utrecht, Gouda en Gorinchem. Vanuit al deze plaatsen kun je eenvoudig en snel Schoonhoven per auto, fiets, bus of boot bereiken. Schoonhoven is met de auto bereikbaar via de provinciale wegen N210 (Rotterdam, Gouda) en de N216 (Gorinchem).

Via Gouda
Via de N207 en de N210 is het ongeveer 17 kilometer rijden van Gouda naar Schoonhoven.

Via Rotterdam
Vanaf de afslag A16 (Capelle a/d IJssel) pak je de N210 naar Schoonhoven. Dit is een rit van ongeveer 25 kilometer.

Via Utrecht
Vanaf de A12/A2 rij je heel eenvoudig bij IJsselstein de N210 op. Deze kun je volgen tot Schoonhoven. Deze rit is ongeveer 30 kilometer.

Via Gorinchem
Via de N216 vaar je over met de Veerdienst Schoonhoven om in Schoonhoven te komen. Dit is een afstand van ongeveer 20 kilometer.

Veerdienst
Om via de Alblasserwaard in Schoonhoven te komen maak je gebruik van de Veerdienst Schoonhoven. Voor meer informatie kun je kijken op de pagina over de Veerdienst Schoonhoven.

Hoe kom ik er:

Parkeren

In de binnenstad van Schoonhoven is het lastig om te parkeren. Er geldt op veel plekken beperkte parkeertijd met een blauwe schijf. Daarom hieronder een aantal parkeerplaatsen die goed en eenvoudig te gebruiken zijn. Vooral P1 en P2 zijn ideaal gelegen en binnen loopafstand van de stad.

LET OP! P1 en P2 zijn op dit moment door bouwwerkzaamheden beperkt beschikbaar!

Parkeren in Schoonhoven Zilverstad is gewoon gratis. Je kunt het beste parkeren op de parkeerterreinen aan de zuidzijde van de stad (volg de borden P1/P2 Centrum). Vanaf hier wandel je binnen een paar minuten door de imposante Veerpoort direct de historische binnenstad in. 

Parkeerplaats Lopikerhof
Lopikerhof
Schoonhoven

Parkeerplaats Zwembad 't Wilgerak
Lekdijk Oost 1
Schoonhoven

Parkeerplaats Zwembad 't Wilgerak

Parkeerplaats P2 (beperkte plaatsen beschikbaar i.v.m. bouwwerkzaamheden)
Buiten de Veerpoort
Schoonhoven

Parkeerplaats P2

Parkeerplaats P1 (beperkte plaatsen beschikbaar i.v.m. bouwwerkzaamheden)
Buiten de Veerpoort
Schoonhoven