Kunst & Cultuur

Er valt genoeg te genieten!

Bezoek een museum, maak een rondje langs de kunst op straat, beleef een heerlijk avondje uit in een van de theaters of maak een verdiepingsslag met de informatie op een van de cultuurwebsites.

Musea

Ontdek de historie van de Krimpenerwaard in één van de vijf musea. Ga bijvoorbeeld op reis bij Museum Paulina Bisdom van Vliet, leer het vak van zilversmid in het Zilvermuseum of ontdek de Krimpenerwaard in het Streekmuseum, in het Gemaal van Haastrecht of museum De Vrijheid. Genoeg te zien in de musea in de Krimpenerwaard

Ontdek de musea

Kunst in de buitenruimte

Heb jij jezelf ook wel eens afgevraagd wat de achtergrond is van een bepaald kunstwerk in de gemeente?

Er staan veel kunstwerken in de openbare ruimte, in of aan het water, op straat of op een plein.
Soms ervaar je kunstwerken bewust.
Andere kunstwerken vallen door hun vanzelfsprekendheid minder op.

We laten je graag eens kennismaken met deze vorm van kunst.

Ontdek de kunst op straat

Kerken in de Krimpenerwaard

In de Krimpenerwaard, een gebied met een kerkelijke historie, is vrijwel overal aan de horizon een kerktoren te zien. Dit is niet verwonderlijk, het gebied tussen Lek, IJssel en Vlist telt ruim 54 kerkgebouwen.

Ontdek de kerken

Avondje uit?!

In de Krimpenerwaard kun je op verschillende plekken heerlijk genieten van theater, een mooi concert of een heerlijk avondje film. En dat allemaal om de hoek!

Muziek, Theater & Film

Cultuur

Ga op ontdekkingstocht door de cultuur en historie van de Krimpenerwaard. Je kunt over de cultuurhistorie en erfgoed van de Krimpenerwaard meer vinden op de volgende websites: