Zilver

Ontdek Schoonhoven Zilverstad

Schoonhoven is als Zilverstad bijna 700 jaar oud. Nadat de kasteelheren in de 14e eeuw opdracht gaven aan de eerste zilversmeden heeft de stad zich ontwikkeld tot een uniek centrum van zilverambacht, -industrie en -kunst. In Schoonhoven vind je het nationale zilvermuseum, 's-werelds grootste collecties Nederland en Schoonhovens zilver en de enige zilvervakopleiding van ons land. Maar ook modern zilver in ateliers, galeries en werkplaatsen van goud- en zilversmeden verspreid over de oude binnenstad. Soms in karakteristieke eeuwenoude panden als onderdeel van een uniek cultureel erfgoed. 
Samen met zilverevenementen, vele zilveractiviteiten het hele jaar door en hedendaagse objecten zoals drijvende zilveren zwanen, meestertekens en imposante zilverkunstwerken rond de stad verhalen ze over verleden, heden en toekomst van zilversmeden.

 • Meestertekens in Schoonhoven

  Volg deze Silver Walk of Fame en ontdek de verhalen van goud- en zilversmeden die van Schoonhoven de Zilverstad maakten.

 • Zilvermuseum Schoonhoven

  Ontdek de Wereld van Zilver in het Nederlands Zilvermuseum

  Zilvermuseum Schoonhoven
 • Vakschool Schoonhoven

  Al bijna 125 is de Vakschool Schoonhoven dé plek om het vak van goudsmid, zilversmid, uurwerktechnicus of juwelier te leren.

  Vakschool Schoonhoven
 • Struin langs alle ateliers

  Bekijk hier alle ateliers die Schoonhoven rijk is!

  Struin langs alle ateliers
 • Ontdek Schoonhoven

  Wist je dat Schoonhoven veel meer te bieden heeft dan Zilver? Schoonhoven begint hier!

  Ontdek Schoonhoven