Het is bijna zover

Wanneer in het voorjaar het gras hoog genoeg staat en de temperatuur stijgt, zijn de dames niet meer te houden.
Ze mogen weer dagelijks gaan genieten van het sappige groen.

Dat eerste moment, dat de deuren van de stal opengaan en de koeien vol enthousiasme de wei op rennen en de gekste sprongen maken, vieren wij ieder jaar opnieuw inde Krimpenerwaard met "de Koeiendans"

Welke boerderijen doen mee?

Graskaas en meer...

Graskaas – vroeger meikaas genoemd – is gemaakt van melk van koeien die na de winter voor het eerst de wei ingaan.
Doordat ze in het voorjaar weer voor het eerst vers gras eten, geeft dit een heerlijk volle en romige smaak aan de kaas die liefhebbers een ware traktatie vinden.

Het voer van de koeien is zeer bepalend voor de smaak van kaas.
Omdat de koeien in het voorjaar vers gras kunnen grazen,
geeft dit graskaas een andere smaak dan kaas van koeien die binnen staan en alleen kuilgras en ruwvoer te eten krijgen. 

Schrijf alvast in je agenda: De graskaas is 4 weken nadat de koeien naar buiten gaan weer verkrijgbaar.

En ga je dan op pad laat je dan meteen verrassen door het enorme aanbod aan streekproducten: IJs, zuivel, chocolade en honing, van verse (koeien)melk tot aardbeien of witlof, van wild en rundvlees tot speciaal bier.
En ook voor chiliproducten, appel- en perensap, bessen en noten hoef je niet verder te zoeken

ontmoet de makers