Arrangement Gezonde Streekfietsen (45 km)

Programma:
10:00 uur: Ontvangst en toelichting op de dag met koffie / thee en Schoonhovens lekkers. Start van de fietstocht (Schoonhoven > Ammerstol > Bergambacht > Lekkerkerk) met leuke tussenstops.
12:00 – 13:30 uur: Lunchen bij lunchroom in Lekkerkerk. Vervolg van de fietstocht (Krimpen aan de Lek > Bergambacht > Schoonhoven) met leuke tussenstops.
+/- 16:30 uur: Welkom voor een borrel met drankje en hapje bij lokale horeca, ter afsluiting van de dag in de Krimpenerwaard.

Aankomst

Wij ontvangen jullie graag in een gezellige horeca gelegenheid te Schoonhoven. Een historische stad wat al ruim 700 jaar wordt benoemd als dé Nationale Zilverstad. Onder het genot van een kopje koffie of thee met Schoonhovens lekkers, starten we met het programma.

Start van de fietstocht
De fietstocht begint in Schoonhoven, via Ammerstol en Bergambacht naar Lekkerkerk. Onderweg zijn een aantal leuke tussenstops met diverse activiteiten. De eerste stop is bij De Hem, hier bevindt zich een klein fruitwinkeltje en is er de mogelijkheid voor een bezoek aan de zorgboerderij. Dan fietsen jullie door naar de Mengelmoestuin met bijzonder fruit en kruid van eigen oogst. Na de Mengelmoestuin fietsen jullie langs Jan de Waard, hier in de rivierkreeft-ambachtelijke gerookte paling-zalm-makreel-forel.

Lunch
Na het eerste gedeelte van de fietstocht is het tijd voor een overheerlijke lunch bij Lunchroom Broodje Kadootje in Lekkerkerk (drankje is voor eigen rekening).

Vervolg fietstocht
Na de lunch gaat de fietstocht verder. De eerste stop is bij de boer met kakelverse scharreleieren. Hierna fietsen jullie door naar Kaasboerderij Speksnijder met een winkel waar streekproducten worden verkocht.

Terug naar Schoonhoven
Na een bezoekje aan de winkel en de kaasboerderij fietsen jullie naar De Rode Mus, waar verse bessen en oogstproducten te vinden zijn. Tot slot brengen jullie een bezoek aan het Wildhuys, hier is wild, zó van de slager. Na de fietstocht fietsen jullie via de meelmolen terug naar het centrum van Schoonhoven.

Borrel
We sluiten deze mooie dag af met een Schoonhovense borrel!

Prijs
Dit arrangement is te boeken vanaf €35,00 per persoon inclusief btw. De dag is volledig verzorgt en een belevenis van al het moois in de Krimpenerwaard. We maken er een onvergetelijke dag van! De koffie / thee met lekkers, lunch en borrel (drankje en hapje) zitten bij de prijs inbegrepen.