Arrangement Gezonde Streekfietsen (30 km)

Programma:
10:00 uur:
Ontvangst en toelichting op de dag met koffie / thee en Schoonhovens lekkers. Start van de fietstocht (Schoonhoven > Ammerstol > Bergambacht > Lekkerkerk) met leuke tussenstops.
12:00 – 13:30 uur: Lunchen bij lunchroom in Lekkerkerk.Vervolg van de fietstocht (Krimpen aan de Lek > Bergambacht > Schoonhoven) met leuke tussenstops.
+/- 16:30 uur: Welkom voor een borrel met drankje en hapje bij lokale horeca, ter afsluiting van de dag in de Krimpenerwaard.

Aankomst
Wij ontvangen je graag in Schoonhoven. Onder het genot van een kopje koffie of thee met Schoonhovens lekkers, starten we met het programma. Tijdens het fietsen wordt een bezoek gebracht aan enkele streekproductleveranciers, dit is per dag wisselend.

Start van de fietstocht
Het eerste deel van de fietstocht begint in Schoonhoven en eindigt bij de lunchplek. Je fietst door de Vlist bij Vlister Hoeve. Hier vind je verse melk, scharreleieren en jam van eigen oogst. Daarna breng je een bezoek aan de Kaasboerderij van Eijk met een streekwinkel met boerenkaas-streekproducten.

Lunch
Hierna kom je aan bij Kaasboerderij ’t Klooster. Hier is tijd voor een lekkere lunch en eventueel een ijsje. Dit is ambachtelijk boerderij-ijs dat is gemaakt van de eigen koeien. Op de boerderij zijn koeien, schapen, konijnen en een geit.

Vervolg fietstocht
Na de lunch stappen we op de fiets, op weg naar de Stolkse Weide en naar Tuincentrum en Landwinkel De Gier, waar aardbeien, sla, witlof en groenteplantjes te koop zijn. De route eindigt weer in Schoonhoven.

Borrel
We sluiten deze mooie dag af met een Schoonhovense borrel!

Prijs
Dit arrangement is te boeken vanaf €41,50 per persoon inclusief btw. De dag is volledig verzorgt en een belevenis van de historie en het zilver in Schoonhoven. We maken er een onvergetelijke dag van! De koffie / thee met lekkers, lunch, ijsje en borrel (drankje en hapje) zitten bij de prijs inbegrepen.