Creatief

Programma:

10:00 – 10:30    Ontvangst en toelichting op de dag met koffie / thee en Schoonhovens lekkers.
10:30 – 12:00    Stadswandeling met gids en aandacht voor de zilvershops in de Zilverstad.
12:00 – 13:30    Lunch met drankje in het centrum van Schoonhoven of aan de oevers van de rivier De Lek.
13:30 – 16:30    Workshop en vrije tijd om te shoppen en te genieten van de Zilverstad.
+/- 16:30 – eind                Welkom voor een drankje en hapje, ter afsluiting Beleef de Zilverstad.

Aankomst
Wij ontvangen jullie graag in een gezellige horeca gelegenheid te Schoonhoven. Een historische stad wat al ruim 700 jaar wordt benoemd als dé Nationale Zilverstad. Onder het genot van een kopje koffie of thee met Schoonhovens lekkers, starten we met het programma.

Stadswandeling
De stadsgids neemt jullie mee, de dag begint met een stadswandeling door Schoonhoven, een vestingstad van de Oud Hollandse Waterlinie en dé Zilverstad. Bij de stadswandeling staat de historie en het zilver centraal. Onderweg bezoeken we ‘zilvermonumenten’ die de Zilverstad bijzonder maken!

Lunch
Na de stadswandeling staat een heerlijke lunch voor jullie klaar in het centrum van de Zilverstad of aan de oevers van de rivier De Lek (drankjes zijn voor eigen rekening). Na de lunch is er kort de tijd om te shoppen bij leuke Schoonhovense winkeltjes in het centrum of simpelweg te genieten van de Zilverstad.

Middagprogramma met Workshops
Bij de reservering maken jullie een keuze uit één van de vjf onderstaande workshops. Workshop 1 en 2 vinden plaats in oude zilverwerkplaatsen in het centrum van Schoonhoven, de workshops 3,4 & 5 vinden plaats in het Nederlandse Zilvermuseum.

Borrel
We sluiten deze mooie dag af met een Schoonhovense borrel!

Prijs​​
Dit arrangement is te boeken vanaf €75,- per persoon inclusief btw. Er is een korting voor reservering voor een groep vanaf 10 personen, de prijs wordt vastgesteld in overleg. De dag is volledig verzorgt en een belevenis van de historie en het zilver in Schoonhoven. We maken er een onvergetelijke dag van! De koffie / thee met lekkers, lunch (drankjes voor eigen rekening) en borrel (drankje en hapje) zitten bij de prijs inbegrepen.