Arrangement Gezonde Streekwandelen (8.1 KM)

Programma:
9.45 ontvangst met toelichting en lekkers
10.00-12.15 wandeling met stops onderweg
12.15-13.15 picknick met streekproducten
13.15 bezoek Stadsbrouwerij met aanluitend de historeische wandleign door het centrum
+/- 15.30 Borrel 

Aankomst
Wij ontvangen jullie graag in een gezellige horeca gelegenheid te Schoonhoven. Een historische stad wat al ruim 700 jaar wordt benoemd als dé Nationale Zilverstad. Onder het genot van een kopje koffie of thee met Schoonhovens lekkers, starten we met het programma.

Boomgaard
We beginnen de wandeling in het historische centrum van Schoonhoven richting de Lekdijk. De eerste stop is in de prachtige boomgaard van de Lekbongerd. Gastvrouw Elise vertelt over de boomgaard, de seizoenen en de activiteiten onder het genot van een vers glaasje appelsap. Hierna wordt de wandeling vervolgt.

Boerderij
Op de boerderij is een tussenstop met een verse melktap en we doen hier onze inkopen voor de lunch.

Bonrepas Molen
Over de oude stadsmuren wandelen we richting de molen in De Bonrepas, hier laten we jullie aan de hand van een mooi verhaal, verteld door de eigenaar of meneer Bosma, kennis maken met de molen en kunnen jullie genieten van het prachtige uitzicht!

Picknick:
Onderweg in de polder is de picknick met streekproducten en kunnen jullie genieten van het prachtige uitzicht! De wandeling wordt vervolgd over Het Vinkenpad, onderweg laten we je stilstaan bij de geschiedenis van de Zevender.

Stadsbrouwerij Argentum:
De volgende stop van de wandeling is in de stadsbrouwerij Argentum in Schoonhoven. Met de oprichting in 2014 is de eeuwenoude traditie in ere hersteld. Argentum, de Latijnse benaming voor zilver, is onlosmakelijk verbonden aan de Zilverstad Schoonhoven.

Laatste deel van de wandeling:
We sluiten onze wandeling af via het witte kerkje onderaan de dijk, door de veerpoort en over de Wal. Jullie komen dan weer uit in het centrum van Schoonhoven. Na de wandeltocht is er een uurtje vrije tijd om bijvoorbeeld een kijkje te nemen in het winkelaanbod van Schoonhoven.

Borrel
We sluiten deze mooie dag af met een Schoonhovense borrel, waarbij jullie kunnen proeven van ons Schoonhovense biertje en lekkers! Aan het eind van de dag hebben jullie de mogelijkheid om het streekproductenpakket te kopen om thuis nog eens na te genieten of als cadeau!

Prijs
De prijs voor het arrangement bedraagt €50,- per persoon inclusief btw. Het is een volledig verzorgde dag en een echte belevenis van de historie en het zilver in Schoonhoven. Het streekpakket kunt u aan het eind van de dag tegen een vergoeding kopen, dit is optioneel en niet verplicht.