Gouda Holland Classic fietstour

Programma:

Stap met Green Cow Bike Tours op de fiets en verken de prachtige omgeving van Gouda en de Krimpenerwaard! Tijdens deze tour met gids fiets je langs de hoogtepunten van de historische binnenstad. Wist je bijvoorbeeld dat alle scheepvaart van Rotterdam naar Amsterdam vroeger dwars door Gouda ging? Bewonder onze molens en fiets tussen de koeien door de Krimpenerwaard! Proef wat kaas bij een kaasboerderij en geniet van het weidse uitzicht over de Reeuwijkse Plassen!

Tijdens het seizoen van de Goudse Kaasmarkt (1 april t/m 31 augustus) vertrekt deze tour iedere donderdagmiddag, om 13:00

We beginnen onze tour in de binnenstad van Gouda met haar mooie grachtjes en bruggetjes. Bij korenmolen "De Roode Leeuw" is een van onze eerste stops. Deze molen is de grootste van alle molens in Gouda. Stel je eens voor hoe deze vroeger boven de stadsmuur uitrees! 
Gouda kent een lange scheepvaarthistorie en we zien op onze route vele oude schepen liggen in de oude haven en de sluizen. De volgende molen die we aandoen ligt iets verderop, naast de oude stadsmuur: 't Slot.
Ook deze is nog volledig als korenmolen uitgerust. In 1581 stond hier al een molen, gebouwd op de resten van het kasteel van de Heeren van "Ter Gouw", zoals Gouda vroeger bekend stond.

We vervolgen onze route langs de Hollandsche IJssel richting de Haastrechtse Molen. Deze molen is een van de weinige historische poldermolens met een stelling. Ze is zo gebouwd omdat deze molen hoog genoeg boven de dijk moest uitsteken om genoeg wind te vangen. De molen is nog steeds in gebruik en wordt bewoond.

In Haastrecht, een mooi oud stadje, brengen we een bezoek aan een kaasboerderij. Hier krijgen we een indruk van hoe boerenkaas wordt gemaakt op een traditionele melkveehouderij. En je kunt natuurlijk zelf wat kaas proeven! 
Let op: deze activiteit kan alleen plaatsvinden op tijden dat de kaasboerderij open is - neemt u a.u.b. contact met ons op indien u een boerderij wilt bezoeken.

Bij onze volgende halte hebben we uitzicht op de Oukoopse molen, een "wipmolen". De bovenkant van de molen kan onafhankelijk van het huis ronddraaien.We vervolgen onze fietstocht door de prachtige Reeuwijkse Plassen.

Ooit was dit een gebied waar turf gewonnen werd, maar nu vind je hier adembenemend natuurschoon met een enorme diversiteit aan watervogels. We fietsen op ons gemak door dit schitterende gebied over weggetjes waar auto's niet komen en die Google Maps niet kent.

Via idyllische polderweggetjes fietsen we terug naar Gouda. We stoppen nog even bij het Reeuwijks Verlaat, met een bijzondere sluis op een bijzonder mooie plek!Onze tour eindigt in de binnenstad van Gouda, waar we je de hoogtepunten van deze historische stad laten zien.

Tijdens het seizoen van de Goudse Kaasmarkt (1 april t/m 31 augustus) vertrekt deze tour iedere donderdagmiddag, om 13:00

€ 32.50 p.p 
incl fietshuur (gewone fiets)

De tocht op je eigen fiets rijden? Als je je eigen fiets meeneemt krijg je 8 euro korting!

Ook privetours mogelijk!