Hollandse Waterlinie

Programma:

10:00 – 10:30    Ontvangst en toelichting op de dag met koffie / thee en Schoonhovens lekkers.
10:30 – 12:00    Stadswandeling met gids en aandacht voor de historie en de Hollandse Waterlinie in Schoonhoven.
12:00 – 13:30    Lunchen in het centrum van Schoonhoven of aan de oevers van de rivier De Lek.
13:30 – 14:00     Met het steppi-e of eigen vervoer naar Nieuwpoort met Veerpont.
14:00 – 15:30    Stadswandeling met gids en aandacht voor de historie en de Hollandse Waterlinie in Nieuwpoort.
15:30 – 16:00    Naar de veerboot en terug overvaren naar Schoonhoven.
16:00 – eind       Welkom voor een drankje en hapje, ter afsluiting Beleef de Twin Cities.

Aankomst
Wij ontvangen jullie graag in een gezellige horeca gelengheid te Schoonhoven. Een historische stad wat al ruim 700 jaar wordt benoemd als dé Nationale Zilverstad. Onder het genot van een kopje koffie of thee met Schoonhovens lekkers, starten we met het programma.

Stadswandeling
De stadsgids neemt jullie mee, de dag begint met een stadswandeling door Schoonhoven. Deze route verbindt de twee vestingsteden Schoonhoven en Nieuwpoort met elkaar. Na de lunch gaat de stadswandeling verder, maar dan aan de overkant van De Lek in het plaatsje Nieuwpoort.

Lunch
Na de stadswandeling staat een heerlijke lunch voor jullie klaar in het centrum van de Zilverstad of aan de oevers van de Lek (drankje is voor eigen rekening).

Overvaren met de pont naar Nieuwpoort
Jullie maken bij de reservering een keuze of jullie met eigen vervoer naar Nieuwpoort gaan, of bij ons een steppi-e huren. Na de lunch pakken jullie de fiets of steppi-e en varen met de pont over naar de overkant van De Lek. Vanaf daar fietsen jullie (+/- 1 kilometer) naar Nieuwpoort. Hier staat de stadsgids klaar om het tweede deel van de stadswandeling met jullie te lopen. 1 of 2 keer per jaar organiseren wij dit arrangement met het bootje Af en Toe uit Ammerstol.

Stadswandeling Nieuwpoort
Deze route verbindt de vestingsteden Schoonhoven en Nieuwpoort met elkaar. Tijdens het Rampjaar (1672) vormden Schoonhoven en Nieuwpoort de verdediging tegen de Fransen. Ondanks tegenstand van de boerenbevolking werd de Lopikerwaard en een deel van de Alblasserwaard onder water gezet. Om de rivier ondoordringbaar te maken werden er bij Langerak 400 bomen in de Lek geheid.
Website Twin Cities: https://forten.nl/activiteit/twin-cities-route/.

Overvaren met de pont naar Schoonhoven
Na de stadswandeling pakken jullie de fiets en varen met de pont terug naar Schoonhoven, waar we de dag afsluiten. 

Borrel

Prijs

De prijs voor het arrangement bedraagt €61,- per persoon inclusief btw. Het is een volledig verzorgde dag en een echte belevenis van de historie en het zilver in Schoonhoven. We maken er een onvergetelijke dag van! De koffie / thee met lekkers, lunch (drankje eigen rekening) en borrel (drankje en hapje) zitten bij de prijs inbegrepen. De huur van het Steppi-e, wordt rechtstreeks betaald aan Steppi-e. Wij zullen deze reserveren.