Tour de Tapas

Programma:
10:00 – 10:30 uur: Ontvangst en toelichting op de dag met koffie / thee en Schoonhovens lekkers.Start de fietstocht (Schoonhoven > Bonrepas > Vlist) met leuke tussenstops.
12:00 – 13:30 uur: Verse soep bij restaurant de Vlisterstee met picknick in de PolderVervolg van de fietstocht (Vlist > Bergambacht > Ammerstol > De Hem > Schoonhoven) met leuke tussenstops.
+/- 16:00 uur: Welkom voor een borrel met drankje en hapje bij de lokale horeca.

 • Aankomst:
  Wij ontvangen u graag in een gezellige horecagelegenheid te Schoonhoven. Een historische stad wat al ruim 700 jaar wordt benoemd als dé Nationale Zilverstad. Onder het genot van een kopje koffie of thee met Schoonhovens lekkers, starten we met het programma.
   
 • Bonrepasmolen & Alje Bosma
  De fietstocht begint in Schoonhoven, via de Bonrepas en de Vlist naar Bergambacht. De eerste stop is bij de Bonrepasmolen. Hier laten we je aan de hand van een mooi verhaal, verteld door de eigenaar of Alje Bosma, kennis maken met de molen.
 • Vervolg fietstocht:
  Je fietst door de Vlist richting de Vlisterhoeve. Hier vind je verse melk, scharreleieren en jam van eigen oogst. Daarna breng je een bezoek aan de kaasboerderij van Eijk met een streekwinkel met boerenkaas-streekproducten.
   
 • Lunch:
  Na het eerste gedeelte van de fietstocht is het tijd voor een verse soep met een broodje bij restaurant de Vlisterstee (drankje is voor eigen rekening). Gelegen in Vlist met een heerlijk terras aan het prachtige riviertje de Vlist. Hierna wordt de fietstocht vervolgt en is er een overheerlijke picknick met de verse streekproducten.
   
 • Vervolg fietstocht:
  Na de lunch gaat de fietstocht verder. De eerstvolgende stop is bij het pannenkoekenrestaurant Onder de Molen in Bergambacht. Hier staat een heerlijke pannenkoek voor u klaar, wat wordt vervolgt met een rondleiding. De volgende stop is bij De Hem, hier bevindt zich een klein fruitwinkeltje en er is mogelijkheid voor een bezoek aan de zorgboerderij.
 • Boomgaard:
  De fietsroute vervolgd zich naar de prachtige boomgaard van de Lekbongerd. Gastvrouw Elise vertelt over de boomgaard, de seizoenen en de activiteiten, onder het genot van een vers glaasje appelsap.
 • Borrel:
  De fietstocht gaat terug richting Schoonhoven, waar we de dag afsluiten. We sluiten deze mooie dag er met een Schoonhovense borrel, waarbij u kunt proeven van ons Schoonhovense biertje en lekkers! Aan het eind van de dag heeft u de mogelijkheid om het streekproductenpakket te kopen om thuis nog eens na te genieten of als cadeau!

Prijs
Dit arrangement is te boeken vanaf € 50,- per persoon inclusief btw. Het is een volledig verzorgde dag en een beleving van de prachtige Krimpenerwaard en de streekproducten. We maken er een onvergetelijke dag van!  Wilt u onderweg zelf kaas kopen of streekproducten, neem klein geld mee voor de kraampjes die we tegenkomen.