Smeed en eet

Programma:

08:30 – 09:00    Ontvangst en toelichting op de dag met koffie / thee en Schoonhovens lekkers.
09:00 – 13:00    Ontvangst bij Zilverwerkplaats PASSÌ van Zilversmid Paul de Vries.
13:00 – 14:30    Lunchen bij lokale horeca en vrije tijd om te shoppen en genieten van de stad.
14:30 – 16:00     Stadswandeling met gids en aandacht voor de Hisorie en het Zilver in de stad.
+- 16:00 uur - eind          Afsluitend drankje en hapje.

Aankomst
Wij ontvangen jullie graag in een gezellige horeca gelegenheid te Schoonhoven. Een historische stad wat al ruim 700 jaar wordt benoemd als dé Nationale Zilverstad. Onder het genot van een kopje koffie of thee met Schoonhovens lekkers, starten we met het programma.

Smeed en Eet
Jullie worden ontvangen in het atelier waar iedere deelnemer in een dagdeel onder het genot van een kopje koffie of thee een eigen lepel smeedt. Diverse technieken komen hierbij aan de orde. Op deze manier kan iedereen van jong tot oud het zilversmeedvak “proeven”.

Lunch
Na de stadswandeling staat een heerlijke lunch voor jullie klaar in het centrum van de Zilverstad of aan de oevers van de Lek. Na de lunch is er kort de tijd om te shoppen bij de leuke Schoonhovense winkeltjes in het centrum of simpelweg te genieten van de Zilverstad.

Stadswandeling
De stadsgids neemt jullie mee, de dag begint met een stadswandeling door Schoonhoven, een vestingstad van de Oud Hollandse Waterlinie en dé Zilverstad. Bij de stadswandeling staat de historie en het zilver centraal. Onderweg bezoeken we ‘zilvermonumenten’ die de Zilverstad bijzonder maken!

Drankje en hapje
Na de stadswandeling is het tijd voor een verkoelend drankje met wat lekkers!

Over proeven gesproken: hoe leuk is het om vervolgens heerlijk te eten met jullie zelf gesmede lepel bij een van de Schoonhovense horecagelegenheden?

Prijs

De prijs voor het arrangement bedraagt €155,- per persoon inclusief BTW. Het is een volledig verzorgde dag en een echte belevenis van het de historie en zilver in Schoonhoven. We maken er een onvergetelijke dag van! De koffie/thee met lekkers, lunch (drankje voor eigen rekening) en borrel zitten bij de prijs inbegrepen.