Vestingstad Actief

Programma:

10:00 – 10:30    Ontvangst en toelichting op de dag met koffie / thee en Schoonhovens lekkers.
10:30 – 12:00    Stadswandeling met gids en aandacht voor de zilvershops in de Zilverstad.
12:00 – 14:00    Lunchen bij lokale horeca, vrije tijd om te shoppen en genieten van de stad.
14:00 – 16:00    Ontvangst museum, een korte rondleiding en vrije tijd in museum.
+/- 16:00 – eind  Welkom voor een drankje en hapje bij de lokale horeca.

Aankomst
Wij ontvangen jullie graag in een gezellige horeca gelegenheid te Schoonhoven. Een historische stad wat al ruim 700 jaar wordt benoemd als dé Nationale Zilverstad. Onder het genot van een kopje koffie of thee met Schoonhovens lekkers, starten we met het programma.

Stadswandeling
De stadsgids neemt jullie mee, de dag begint met een stadswandeling door Schoonhoven, een vestingstad van de Oud Hollandse Waterlinie en dé Zilverstad. Bij de stadswandeling staat de historie en het zilver centraal. Onderweg bezoeken we ‘zilvermonumenten’ die de Zilverstad bijzonder maken!

Lunch
Na de stadswandeling staat een heerlijke lunch voor jullie klaar in het centrum van de Zilverstad of aan de oevers van de Lek. Na de lunch is er kort de tijd om te shoppen bij de leuke Schoonhovense winkeltjes in het centrum of te genieten van de Zilverstad.

Bezoek en rondleiding Zilvermuseum
Maak kennis met de wereld van Zilver in het Nederlands Zilvermuseum! Tijdens een korte rondleiding horen jullie meer over de geschiedenis van zilver en bezoeken jullie de smederij. Graag even van tevoren aangeven in welke expositie jullie interesse hebben; ‘Zilver, the Classics’ (de wereld van zilver van 1600 tot nu), Het Geheim van de Smid’ waarin te zien is hoe het vakmanschap van de zilversmid zich door de eeuwen heeft ontwikkeld of ‘Strings Attached’ met Maja Houtman en Karin Kortenhorst. Deze twee bijzondere ‘draadkunstenaars’ werken ieder op hun eigen wijze. Maja maakt voornamelijk fijne en draagbare objecten. Karin geeft betekenis aan ruimte met monumentale kunst.

Borrel
We sluiten deze mooie dag af met een Schoonhovense borrel!

Prijs
De prijs voor het arrangement bedraagt €65,- per persoon inclusief btw. Het is een volledig verzorgde dag en een echte belevenis van de historie en het zilver in Schoonhoven. We maken er een onvergetelijke dag van! De koffie / thee met lekkers, lunch (drankje voor eigen rekening) en borrel (drankje en hapje) zitten bij de prijs inbegrepen.