Programma Koningsdag Bergambacht 2024

Ochtendprogramma

08:00 uur Carillon bespeling

Met het bespelen van het carillon in de toren van de Laurentiuskerk wordt Koningsdag gestart.

 

08:40 uur Muziekparade/Mars door het dorp, muziekvereniging “Excelsior”

U kunt als u wilt achter aansluiten of direct naar het gemeentehuis gaan, de route is vanaf de Waard in de Meidoornstraat, Schoolstraat, Voorstraat, Kerksingel, Raadhuisstraat (gemeentehuis).

*Route onder voorbehoud van eventuele wegwerkzaamheden

 

09:00 uur Aubade

Voor het gemeentehuis in de Raadhuisstraat wordt de aubade weer gehouden bestaande uit:

● Openingswoord door Mike de Kwant, voorzitter van de Oranjevereniging.

● Gezamenlijk zingen van ons volkslied, het “Wilhelmus”.

● Zanghulde m.m.v. muziekvereniging “Excelsior”

 

09:20 uur Muziekparade/Afmars muziekvereniging “Excelsior”

Via: Raadhuisstraat, Hoofdstraat, Pleinstraat, Schoolstraat, Meidoornstraat (tot aan de Waard).

*Route onder voorbehoud van eventuele wegwerkzaamheden

 

10:00 uur Vossenjacht

Ook dit jaar organiseren we in Bergambacht weer een vossenjacht. Vanaf 10:00 uur kan je op de Pleinstraat een invulkaart halen. In een bepaald gebied rondom de Pleinstraat mogen de kinderen de vossen gaan zoeken. Bij elke vos kunnen de kinderen een letter bemachtigen. De letters vormen samen een woord. Nadat het woord is geraden is het mogelijk om een zakje snoep op te halen op de Pleinstraat. Alle kinderen in de leeftijd van 4 t/m 12 jaar kunnen aan deze activiteiten deelnemen.

Middag/avond programma

12:00 uur Oranjemarkt voor kinderen

Jonge handelaren en verkopers (m/v) in de dop bieden weer hun koopwaar aan. Alle kinderen t/m 12 jaar kunnen hier gratis aan mee doen. Je legt gewoon een kleedje neer vanaf de hoek Pleinstraat en de gehele Hennepstraat. Je stalt je spulletjes er op uit en klaar is je eigen marktkraam.

 

13:00 uur Kinderactiviteiten

Voor de jeugd staan op het evenementen-/parkeerterrein aan de Pleinstraat/Marktplein de volgende attracties opgesteld:

● een stormbaan

● een slingerbal

● een springkussen voor de kleintjes

 

13:00 uur Horeca

De horeca opent dit jaar om 13:00 uur. Het is mogelijk om drankjes te krijgen aan de bar, patat en snacks in de snackhoek en ijsjes bij de ijskraam. Wij worden hierbij geholpen door lokale bedrijven als Snackbar den Uyl en De Monte IJs.

 

13:00 uur Muziek

Dit jaar is er natuurlijk ook weer muziek op het plein aanwezig. Vanaf 13:00 zal DJ Vincent de muziek verzorgen. Hij zal afgewisseld worden door de volgende artiesten:

13:30 uur De IJsselmannen

15:00 uur Smokey Attic

18:00 uur Leroy Vermeulen

18:30 uur Peter Bergsma

 

 

13:30 uur Knutselactiviteiten

Voor de kinderen is er op de Pleinstraat naast de stormbanen verschillende knutselactiviteiten te doen. Deze knutselactiviteiten vinden plaats tussen 13:30 uur en 15:30 uur. Er zal 1 persoon begeleiden bij de knutselactiviteiten, wij vragen ouders van jonge kinderen ook aanwezig te zijn.

 

16:00 uur Uitreiking kleurwedstrijd

 

17:00 uur Ringrijden

Het is altijd weer spannend. Wie steekt de meeste ringen? Wie is er het mooist of origineelst verkleed en heeft de mooiste fiets? Dus doe je best! Er zijn leuke prijzen te verdienen. Afhankelijk van het aantal deelnemers worden er twee of drie ronden gereden. Probeer zoveel mogelijk ringen te steken terwijl je met gewone snelheid fietst. Na afloop is er prijsuitreiking voor de hoogste score en natuurlijk weer voor de origineelst versierde fietsen en personen!

Het inschrijven begint om 16:00 uur bij de tafel in de Hennepstraat.

Voor alle deelnemers geldt: geef je naam, die van de medepassagier en eventueel het thema van de versierde fiets. De kosten voor deelname zijn € 2,00 per fiets en het is alleen toegestaan om deel te nemen in duo’s. Het toegewezen nummer dient duidelijk zichtbaar op de fiets te worden bevestigd. Alleen gewone fietsen mogen meedoen (geen racefietsen of fietsen met “aanbouw”).

20:30 uur Einde activiteiten op het plein