Programma Koningsdag Stolwijk 2024

Ochtendprogramma

8:00   LAWAAI OPTOCHT
We maken alle inwoners van Stolwijk wakker, dus zorg voor veel geluid met blikken, toeters of andere middelen. Laat je ouders wel controleren of alles veilig op de fiets is gemonteerd zodat er geen ongelukken onderweg gebeuren. We starten op het Dorpsplein.

LET OP!! Nieuw dit jaar is de Ontwaakbokaal voor degene die het meeste geluid kan maken.

10:00      AUBADE
Ook dit jaar zal voor het gemeentehuis de aubade plaats vinden. Onder begeleiding van de Harmonie, en met ondersteunende zang van leden van het Polderkoor. Na afloop verzorgt de Harmonie een miniconcert.


10:30   KINDERSPELEN en mini OPTOCHT
Haal je (loop)fiets, traptrekker of andere rollende voertuigen uit de schuur en doe mee met de mini optocht voor de peuters en kleuters. Voor het mooist versierde voertuig hebben we aan het einde van de optocht nog een leuke verrassing.

Voor de groepen 3 & 4 zijn er kinderspelletjes opgesteld aan het begin van In de Bogen.

11:00 – 14:00   KRAAK DE CODE 
Ben jij een kei in puzzelen? Kraak de code door de woorden te vinden op en rond het Dorpsplein. Puzzel er lekker op los en krijg een lekkere verrassing als beloning. Haal hem op bij de Plus of bij de kraam op dorp. Of download hem alvast!

Download hier de pdf met de puzzel

Middagprogramma

13:00 – 14:00   ORANJE FIETSTOCHT
Vanaf 13.00 uur kunnen we de oranjetompouzen eraf fietsen tijdens de fietstocht. We laten je de mooiste plekjes van het Groene Hart zien. Met uiteraard een gezellig rustpunt onderweg.


13:00 – 16:00    KINDER KLEEDJESMARKT
Heb jij nog oud speelgoedwaar je niet mee speelt, kleding die je niet meer past en wil je graag een zakcentje verdienen? Leg dan vanaf 13.00 uur je kleedje neer op de kindervrijmarkt.


15:00   EEN VERRASSEND MIDDAGSPEL
Dit jaar hebben we weer een uitdagend middagspel in petto. Heb jij spierballen en ga je geen uitdaging uit de weg dan zijn we opzoek naar jou! Strijd tegen elkaar tijdens verschillende onderdelen.