Genieten van good, clean en fair eten uit de eigen streek is een feest. Slow Food Groene Hart laat consumenten (beter) kennis maken met producten die zijn geproduceerd in het Groene Hart. Geproduceerd met respect voor mens en aarde, met aandacht voor smaak en kwaliteit, waarbij producenten een eerlijke vergoeding moeten krijgen voor hun werk. Wij zijn niet alleen geïnteresseerd in ambachtelijke producten, maar ook in het verhaal achter de producten, de herkomst, de productiewijze en de economische en politieke context. Slow Food pleit voor het behoud van biodiversiteit en een milieuvriendelijke productiewijze.
Wij zetten ons in voor producten die in de Ark v…
Genieten van good, clean en fair eten uit de eigen streek is een feest. Slow Food Groene Hart laat consumenten (beter) kennis maken met producten die zijn geproduceerd in het Groene Hart. Geproduceerd met respect voor mens en aarde, met aandacht voor smaak en kwaliteit, waarbij producenten een eerlijke vergoeding moeten krijgen voor hun werk. Wij zijn niet alleen geïnteresseerd in ambachtelijke producten, maar ook in het verhaal achter de producten, de herkomst, de productiewijze en de economische en politieke context. Slow Food pleit voor het behoud van biodiversiteit en een milieuvriendelijke productiewijze.
Wij zetten ons in voor producten die in de Ark van de Smaak erkend zijn of eventueel kunnen toetreden tot de Ark. Door middel van o.a. het organiseren van en deelnemen aan streekmarkten laten wij Slow Food en niet-Slow Foodleden, consumenten en producenten met elkaar kennismaken. Tijdens Proef en Beleef-activiteiten wordt extra aandacht besteed aan een producent of product, door middel van ontmoetingen, proeverijen en rondleidingen op locatie, een leerzame en leuke activiteit voor jong en oud. Volg de Slow Food slak door het Groene Hart!