Kunst & Musea

Een bezoek aan het Nederlands Zilvermuseum in Schoonhoven betekent een leuk, interactief en leerzaam uitje voor jong en oud. Bezoekers zien, voelen, ruiken en horen zilver en ontdekken nog veel meer over dit veelzijdige edelmetaal in de Wereld van Zilver.  Met regelmatige wisselende exposities en activiteiten is het de moeite om nog eens terug te komen!

Daarnaast beschikken veel van de goud- en zilversmeden in Schoonhoven naast een ambachtelijke werkplaats (waar sieraden naar wens van de klant kunnen worden gemaakt) over een galerie waar eigen werk wordt getoond. Bij de ruim twintig edelsmeden die in Schoonhoven gevestigd zijn vind je dus een enorme verscheidenheid aan goud- en zilverkunst, bij elkaar de meest veelzijdige sieradencollectie van Nederland.

Daarnaast toont galerie Meesters van de Zilverstad in de Veerpoort werk van edelsmeden die opgeleid en afgestudeerd zijn aan de Vakschool Schoonhoven, gecombineerd met een wisselende expositie van lokale en regionale kunstenaars. Schilderijen, beeldende kunst, keramiek en foto's zijn ook te zien in Galerie Deerenberg en op enkele andere locaties.

 • Nederlands Zilvermuseum

  Grootste collectie Zilver van Nederland, met wisselende exposities en zilverwerkplaats

  Nederlands Zilvermuseum
 • Ateliers en galerieën

  Kunstenaars en edelsmeden tonen in tientallen galerieën hun eigen werk.

  Ateliers en galerieën
 • Meer musea?

  Bekijk wat de Krimpenerwaard nog meer te bieden heeft! Bezoek een museum, maak een rondje langs de kunst op straat, beleef een heerlijk avondje uit in een van de theaters.

  Meer musea?
 • Galerie Meesters van de Zilverstad

  Sinds 2018 is de eeuwenoude Veerpoort weer toegankelijk voor publiek, en in gebruik als sieradengalerie Meesters van de Zilverstad. Je vindt er werk van goud- en zilversmeden opgeleid en afgestudeerd aan de Vakschool Schoonhoven. De galerie kenmerkt zich door de diverse en herkenbare stijlen. Je vindt er een mooie en diverse wisselende collectie sieraden van hoogwaardige kwaliteit.

  Daarnaast exposeren er regelmatig lokale kunstenaars en zijn er leuke evenementen. De Veerpoort heeft daarmee zijn functie als entree tot Schoonhoven terug.

  Galerie Meesters van de Zilverstad
 • Exposities

  Galerie Deerenberg toont een wisselende expositie van schilderijen en beeldende kunst. Daarnaast is er het atelier van Corry Kooij. In haar mooie expositieruimte toont ze permanent haar prachtige werk.

Actuele tentoonstellingen

Blijf wat langer!

Schoonhoven en haar omgeving (de Krimpenerwaard) heeft zoveel moois te bieden dat kun je niet in één dagje bekijken. Boek daarom een nachtje in Schoonhoven bij bijvoorbeeld ons hotel Belvédère, één van de mooie Bed & Breakfasts of in de zomer op stadscamping Schoonhoven. Stuk voor stuk mooie plekken om een nachtje te verblijven!

Alles vol? Dan heeft de Krimpenerwaard nog genoeg mooie plekjes om te verblijven!

Boek direct jouw overnachting