Eleonore Meirer

‘Ik run mijn eigen label vanuit de Zilversmederij in het museum’

Achter de werkbanken van het Zilvermuseum schuiven dagelijks wisselende goud- en zilversmeden aan. Vandaag is Eleonore Meirer aan het werk in de Zilversmederij. “Direct na mijn studie combineerde ik mijn baan bij een vaste werkgever met het werk in de Zilversmederij, met mijn eigen label. Nu ben ik volledig voor mijn eigen bedrijf gegaan.” En wie denkt dat de goudsmid achter MEIRERDESIGN een twintiger is, heeft het mis. Eleonore gooide op haar 40e het roer om.

Je herkent haar werk aan de strakke lijnen en afwerkingen. Niet gek, aangezien ze jarenlang werkte als architect. “Goudsmeden was mijn passie. Toen ik besloot daar mijn werk van te maken, wilde ik het direct goed doen. Op mijn 40e startte ik met de opleiding Goudsmeden aan Vakschool Schoonhoven – voltijd terug naar school.” In 2019 studeerde ze af. Ze woont in Utrecht, maar bleef wat werk betreft dicht bij de bron: Schoonhoven.

Eleonore heeft haar plek in de Zilversmederij van het Zilvermuseum helemaal gevonden. “Een eigen atelier met winkel lijkt me leuk, maar dat is iets voor in de toekomst. Nu geniet ik van de mogelijkheid mijn passie aan de bezoekers in het museum te laten zien. Ik word heel blij van de interesse die zij hebben voor mijn werk en alle leuke reacties”.