Goudsmederij Goedbloed

'Sieraden met natuurlijke elementen krijgen een hart'

Tot vorig jaar diende het huidige pand op het Doelenplein nummer 1 als pakhuis. Maar nu heeft goudsmid Inge Goedbloed haar prachtige atelier Goudsmederij Goedbloed hier gevestigd. Haar pand alleen al is een bezoekje waard, maar je bent gewaarschuwd: de vitrines zijn gevuld met prachtige sieraden. Inge heet je van harte welkom!

Ze is een goudsmid met een duidelijke eigen signature. Vanuit haar atelier presenteert ze vier unieke collecties met als rode draad: de natuur. De collecties heten Forest, Honey, Dragonstail en Lava. Daarnaast heeft Inge een prachtige Classic Line en werkt ze in opdracht.

In elk sieraad zoekt Inge een contrast. Tussen donker en licht, in texturen of in een verrassende combinatie met een edelsteen. Inge: “Sieraden waarin natuurlijke elementen verwerkt zijn - hout, een lavasteen, een unieke edelsteen - spreken ontzettend aan. Op een of andere manier krijgen die ‘een hart’: mensen voelen dat.” Het natuurlijke element zoekt Inge ook in de productiewijze. Hoewel een 100% fair trade label heel lastig blijft in dit vak, koopt ze in bij ondernemers die bewust werken. De sieraden van Inge zijn dan ook zoveel mogelijk gemaakt van natuurlijk en gerecycled materiaal.

Volg Goudsmederij Goedbloed op social media: Facebook en Instagram