Marjon Kappers

'Toerisme in Schoonhoven is goed voor mijn zaak’

Haar ‘Eindeloos’ – een prachtig collier – is een begrip. Net als haar edelsmederij in Schoonhoven. Marjon Kappers maakte haar meisjesdroom werkelijkheid: ze vervaardigt prachtige sieraden. Inmiddels al tientallen jaren. Van de zolderkamer verhuisde ze naar de Lopikerstraat om zich daarna aan Haven 10 te vestigen. Het pand met open atelier en werkplaats nodigt uit tot een bezoek.

Haar stijl omschrijft ze als ‘krachtige eenvoud met een twist’. Marjon vervaardigt prachtige collecties sieraden en werkt met net zoveel liefde aan een persoonlijk ontwerp. Alles kan op maat: trouwringen, colliers, armbanden. Van woensdag tot zaterdag is ze zelf te vinden in haar winkel annex werkplaats. Vaak samen met een stagiaire. “En mijn moeder is al jaren mijn rechterhand,” vertelt Marjon. “Mijn vader, René Kappers, is een lopende encyclopedie wat kennis over de Zilverstad betreft. Hij deed veel onderzoek en deelt zijn kennis bijvoorbeeld aan cursisten Schoonhovelogie en masterclasses. Natuurlijk was hij trots toen ik in 1995 met de opleiding tot goudsmid aan Vakschool Schoonhoven startte. En bij beide panden is hij nauw betrokken geweest bij de verbouwing.”

Succes in Schoonhoven
“Juist door in Schoonhoven mijn atelier te hebben, is het mij gelukt succesvol te zijn in dit vak. De vele collega's die altijd steunen en klaarstaan voor hulp zitten hier, net als de bedrijven waar ik mijn gereedschappen, edelstenen, goud en zilver haal. Ook het toeristische karakter van de Zilverstad is goed voor mijn zaak. De vele toeristen en dagjesmensen maken Schoonhoven levendig en gezellig.”

Ondernemen in coronatijd heeft ook voor Marjon gevolgen. Het is iets rustiger, maar de mensen die een cadeau of een speciaal sieraad willen komen gerichter. “Daarom hoef ik het klantcontact niet te missen. Want dat vind ik juist zo inspirerend. Ik hoor direct wat mensen van het ontwerp vinden. Dat stimuleert tot het maken van een sieraad met een heel eigen signatuur.”