Wat is er dit jaar te doen?

Op zaterdag 14 en zondag 15 september 2024 openen duizenden monumenten in Nederland weer gratis hun deuren voor het grote publiek tijdens de VriendenLoterij Open Monumentendag. Iedereen is van harte welkom om tijdens dit weekend een kijkje te nemen in een van de prachtige monumenten die zijn opengesteld. Er is in het hele land van alles te zien en te beleven, voor zowel jong als oud.

Onderstaand vindt u gedetailleerde informatie over de deelnemende locaties, openingstijden en speciale evenementen.

Wat is er te doen? - klik op de foto voor een overzicht per kern

Jaarthema

Open Monumentendag 2024 staat in het teken van routes, netwerken en verbindingen. Met de slogan ‘Onderweg!’ zal aandacht worden besteed aan reizen via diverse soorten wegen en met verschillende vervoersmiddelen, van A naar B. Maar ook onderweg zijn in de vorm van tijd; van verleden naar heden, van oud naar nieuw. 

‘Onderweg!’ gaat over de invloed die reizen, vervoer en communicatie hebben gehad - en nog steeds hebben - op het aanzien van Nederland, de inrichting van ons land en de manier van leven zoals we dat vandaag de dag doen. Dit thema zal leidend zijn in de programmeringen die in en rondom de opengestelde monumenten worden gemaakt. 

Contact

De organisatie wordt gerealiseerd in een samenwerkingsverband tussen de Gemeente Krimpenerwaard, Stichting Promotie Krimpenerwaard en het SCHOK (www.erfgoedkrimpenerwaard.nl)

De projectcoördinatie is in handen van Charlotte Diepenhorst, te bereiken via charlotte@indekrimpenerwaard.nl